Om KFUM Kristinehamn

Att skapa möjligheter för barn och unga att utvecklas är ledstjärnan för all verksamhet inom KFUM

Det vi gör är inte särskilt märkvärdigt eller konstigt. Det handlar om att sätta barn och unga i centrum, att låta dem ta plats och få utlopp för sina intressen och viljor. Det handlar om att orka och kunna ta sig tid för att lyssna och uppmärksamma, att engagera och entusiasmera.

Genom att göra det får vi så otroligt mycket tillbaka. Unga människor som tar hänsyn och visar respekt, som tar ställning och bryr sig om andra. Och sig själva.

För människor, även unga, som mår bra och trivs har förmågan att få andra människor att må bra och trivas. Det låter så enkelt, och är så enkelt. Bara man gör det på rätt sätt.

Välkommen till framtiden. Just nu!

 

Fritidsgården
KFUM Kristinehamn driver en öppen fritidsgård på Kungsgatan 21. Gården är öppen för alla som går på högstadiet eller gymnasiet men INTE är äldre än 18 år. Fritidsgården har verksamhet kvällstid under hela läsåret

KFUM:s Ungdomsfond
KFUM Kristinehamn har instiftat en fond för att kunna reducera avgiften för föreningens barn och ungdomsaktiviteter för de familjer som har svårt att bära hela kostnaden. Detta gäller familjer som på grund av olika omständigheter som t.ex. sjukskrivning, arbetslöshet, studier eller att man är ensamstående och har svårt att betala hela avgiften för aktiviteten. För att kunna söka bidrag ur Ungdomsfonden måste du vara skriven i Kristinehamn.

Skriv ut blanketten: http://bit.ly/11wVGpv
Fyll i och skicka till: KFUM, Box 124, 681 23 Kristinehamn

Har du inte tillgång till skrivare kan du ringa eller mejla så skickar vi hem en blankett per post. Du når oss vi info@kfumkristinehamn.se eller på 0550 12431

Genom att ge ett bidrag till Ungdomsfonden ger du fler barn och unga möjlighet till minnesvärda upplevelser. KFUM:s Ungdomsfond bg. 889-6250. Skriv “Ungdomsfonden”

Vårt arkiv
KFUM Kristinehamn har ett stort arkiv med massor av material ända sen foreningen starta i början på 1900-talet. Allt arkivmaterial finns hos Folkrörelsearkivet i Karlstad. Är du är intresserad av att veta mer om föreningen och dess historia så kontakta Folkrörelsearkivet.

Scoutkåren
Scoutkåren som idag inte har någon aktiv ungdomsverksamhet, har ett långt och spännande liv bakom sig. Idag finns ett 25-tal herrar i åldern 65-75 år med i gruppen “old scout” och här finns en oerhörd kunskapsbank om scoutkårens historia och här finns förmågor som på ett levande sätt kan skriva och berätta.

Loppis
KFUM driver tillsammans med Lions verksamheten i ”loppis-ladan”.

Anslutning
KFUM Kristinehamn är ansluten till KFUM Sverige och ingår i KFUM Örebro Värmlands region.

Kontakt
Tel: 0550-12431
Mail: info@kfumkristinehamn.se
www.facebook.se/kfumkristinehamn